De Kybalion – deel 1

Een aantal maanden geleden maakte ik kennis met de Kybalion. Hieronder mijn eerste schrijven daarover. In de volgende, meer recente post, deel 2.

Op ieder moment kan het boek op bijgaande foto op de deurmat vallen. De Kybalion; een studie over Hermetische Filosofie uit het oude Egypte en het oude Griekenland, bij elkaar gebracht door Drie Ingewijden.
Het begon afgelopen week met niet lekker in mijn vel zitten, waardoor ik uitgeschakeld was. Annet P. zorgde met haar doortastende posts op LinkedIn dat ik weer vrij kon ademen, toen ik las wat er allemaal voor energie vanuit de dimensies op ons af wordt gevuurd op dit moment (vooral richting lichtwerkers), en welke transformatie en ascentieklachten dit teweeg kan brengen. Het was alsof ik over mezelf las.
Zij weet als geen ander hoe dit te verwoorden. Aanrader haar te volgen!

Opgelucht en iets blijer met mijn (noodzakelijke) ingelaste pauze, bladerde ik op mijn e-reader fervent door mijn KOBO abonnement en koos voor het heerlijke boek van Susan Smit: De Wijsheid van de Heks uit maart 2022. Aangezien ik het meeste werk van haar al heb verslonden kon ik niet wachten ermee te starten, aangezien het verschijnen van dit boek totaal langs me heen was gegaan.
De paralellen die ik las met mijn persoonlijke zienswijze, die ik mede heb verworven vanwege de downloads die ik ontving voor mijn twee boeken over De Nieuwe Aarde-frequenties in 2007 en 2021, waren overweldigend. Behalve de natuurlijke overeenkomsten over hoe het is om heks te zijn en wat dit impliceert en behelst, haalt Susan frequent De Kybalion aan met daarin 7 Hermetische principes. Deze gaan over de wetten van het leven, het mentale universum, de goddelijke paradox, het Al, de vlakken van overeenstemming, vibratie en polariteit.

Het lezen van deze wetten via haar bewoordingen zorgde voor een vreugdedansje van mijn hart, aangezien ik toentertijd (2007) nooit helemaal heb kunnen bevatten wat ik nou eigenlijk aan informatie had binnengekregen toen de De Nieuwe Aarde-frequenties als doorgevingen binnen druppelden.
Woorden als Het Collectief, Het Al(omvattende), Polarisatie, Paradoxen, Vibraties en Trillingsfrequenties. Ik heb het opgeschreven, maar begrijpen deed ik het echt niet volledig destijds. Hoe ver we in het Vissen Tijdperk zaten maakte wel degelijk uit voor mijn begripsvorming. Naarmate de tijd verstreek verscheen er meer over dimensies en frequenties en snapte ik het beter. Je komt dan als vanzelf steeds meer mensen tegen die er wel meer vanaf weten, maar het was geen dicht-bezaaid fenomeen. Bovendien ben ik niet opgevoed met deze filosofische achtergronden en ook mijn opleiding reikt niet tot hier, waardoor ik dat soort woorden wel had genoteerd, maar de omvangrijkheid ervan niet direct begreep.

Ik kan dan ook niet wachten om deze leer naast de originele doorgevingen en downloads te leggen die ik ooit heb ontvangen, en hoogstwaarschijnlijk overlap met elkaar hebben. En wie weet wat ik allemaal nog meer te weten mag komen en ontdekken over mijn eigen ziele-pad i.c.m. dit boek met daarin de 7 hermetische principes en de frequenties van De Nieuwe Aarde. Het is er blijkbaar tijd voor.

Hanneke Hoppenbrouwer

Hanneke Hoppenbrouwer is energetisch therapeut, coach, trainer en alchemist. Ze is oprichter van De Nieuwe Aarde-frequenties (2007). Hanneke voert praktijk aan huis, online en op locatie. Ze geeft regelmatig trainingen en workshops en ze is constant bezig met het ontwikkelen van bijzondere creaties zoals remedies en aurasprays i.c.m. sterrenconstellaties, planeetstanden en etherische oliën. Het spotten van (individueel) talent en kracht en dit overbrengen op een cliënt of een groep, vindt zij één van de mooiste dingen die er is. Haar motto komt voort vanuit haar holistische aanpak waarbij DNA-frequenties altijd een prominente rol innemen. In balans = In je kracht