edelsteen essences

Om de essentie en frequentie van de edelstenen te vangen, heb ik begin september deze mondgeblazen waterkaraf gekocht. Bij Spiritual Garden verkopen ze echt een hele bijzondere. De verhoudingen van deze karaf is gebaseerd op de gulden snede.

De gulden snede is overal terug te vinden. Het wordt gebruikt om verhoudingen van kunst en architectuur te bepalen (denk aan de Man van Vetruvius van Leonardo da Vinci; zijn verbeelding van een perfect geproportioneerd lichaam), maar het belangrijkste aspect is om je te realiseren dat de natuur, en wij als mens, hieruit opgebouwd zijn.

De gulden snede komt voort uit de eenheid in verhoudingen waarbij de relatie tussen de grotere en de kleinere delen gelijk is aan die tussen het grote geheel en het grootste deel. Deze ratio, de ‘Phi’ uit de wiskunde, is 1,618. De fibonacci getallen reeks is op ditzelfde principe gebaseerd en formuleert de eigenschappen van groeiprocessen zoals ze te vinden zijn in de natuur; bijvoorbeeld in het blad en de bloem. Hieruit komen ook linksom en rechtsom draaiende spiralen voort, in verhoudingen van 8 staat tot 13, of 21 staat tot 34. Wanneer deze getallen met elkaar gedeeld worden is de uitkomst steeds 1,618 (Phi), oftewel de gulden snede. Door de overeenstemming met de gulden snede, komt de energie overeen met de stroming van levensenergie. 

Soms wordt het ook wel gezien als een ‘magisch’ en mysterieus getal. Zo zouden de Egyptische piramiden gebouwd zijn volgens de gulden snede, en ook het Parthenon in Athene. De gulden snede kenmerkt ook de draaiing van een slakkenhuis, of de wijze waarop de zaden in een zonnebloem zijn geplaatst. In het menselijk lichaam zijn je vingerkootjes het beste voorbeeld: in de verhouding tussen de lengte van het middelste botje van je vinger tot het langste en het kortste botje. Of in de verhouding van de lengte van je neus tot de breedte.

Omdat de stenen bij deze karaf niet rechtstreeks in contact staan met het water, maar het water er wel door wordt omgeven, is het mogelijk om stenen te gebruiken die normaal niet met water in contact mogen komen, vanwege het poreuze materiaal van de steen. Hierdoor kun je toch de essentie en frequentie van de stenen vangen.

Super blij ben ik daarom met deze aanwinst! Tezamen met de energie van de gulden snede is dit precies de aanvulling die ik zocht in combinatie met de remedies straks.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLDutch