als angst je drijfveer is

Sinds de laatste persconferentie van premier Rutte, merk ik dat de angst onder de mensen nog verder is toegenomen als daarvoor. Er is een groep die helemaal niet in angst leeft of met corona bezig is (studenten, jongeren), en hiermee chargeer ik even want er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, en er is een grote groep die in constante angst leeft. Of dat nou komt omdat er een familielid of naaste getroffen is, omdat je zelf tot de risicogroep behoort of omdat je nou eenmaal sneller angstig bent in situaties dan een ander, wanneer angt je leven gaat beheersen dan is het meer dan lastig om daar mee om te gaan.

Zodra er een grote groep mensen tegelijkertijd angstig is, dan wordt dat op grotere schaal voelbaar. Als je gevoelig bent voor stemmingen, of energie van andere mensen, dan heb je waarschijnlijk al een tijdje te maken met een onbestemd gevoel. Dit keer is het wat logischer om er een vinger op te leggen. Ons land, de wereld, leeft grotendeels in angst en is in afwachting van wat komen gaat. Daarnaast beginnen we ons langzaam te realiseren dat dit niet zomaar overgaat en dat we mogen leren leven met deze situatie. Want; wat komt er dan eigenlijk?

In dit verhaal laat ik in het midden waarom een virus als corona er is, waardoor het wordt veroorzaakt of waar het vandaan komt. Ik doe dit heel bewust omdat ik er niet genoeg over weet en me daarnaast ook nog niet goed genoeg heb verdiept in deze materie met alle voors en tegens die er constant voorbij komen. Er zijn zoveel speculaties en theorieen over dit virus en waar het mee te maken zou kunnen hebben, dat ik besloten heb me bezig te houden met het hier en nu. Dus met mezelf, mijn gezin, mijn werk, mijn familie en naaste vrienden, en hoe dat past binnen dit huidige kader.

Waar ik op dit moment meer verstand van heb, omdat ik dit tegenkom zowel in mijn thuissituatie als ook bij mijn clienten, is de last ervan. Want als je een situatie niet kunt veranderen, heb je alleen maar invloed op hoe je er zelf mee omgaat. Ook bij mij rijzen vragen als : “hoe nu verder?” ” Heb ik straks nog wel werk”? “Wat heb ik mensen te bieden?”. Zulke twijfel steekt ook bij ons thuis geregeld de kop op. Vanmorgen was nog even wat heftiger. Toen zei E. ineens : “ik voel me zo slecht. Alsof ik het leed van de wereld op mijn schouders draag en me niet meer kan verbinden met boven of beneden maar alleen maar het verdriet en de angst van de mensen kan voelen op dit moment.” Daarachteraan : ” maar ik weet zeker dat het niet van mij is wat ik voel”. Na doorvoelen en vragen werd het steeds duidelijker dat dit laatste ook echt het geval was. Sterker nog: tijdens de eerste ‘golf’ voelde ik me bij tijd en wijlen beroerd, alsof ik ziek werd. Toch wist ik dat het niets met mee te maken had, maar alles met het meevoelen in Het Collectief.

Tijd om opnieuw te verbinden dus!

Samen zijn we aan de slag gegaan met de energie van Het Collectief. Een bijzondere frequentie die ervoor zorgt dat je precies weet wat van jou is en wat van een ander is en die je hoop en moed geeft om door te gaan. Precies op het goede moment kom je de juiste persoon tegen die jou helpt, of kom je ineens in een situatie terecht die je verder brengt op je weg.

Ook weten hoe je hiermee om kan gaan? Hoe je jezelf opnieuw kunt verbinden, zodat je weer kunt ademen zonder ballast? Om te beginnen kun je afstemmen op de foto of het hologram en dmv meditatie alvast je energie schonen. Een flesje water of een edelsteen kun je gemakkelijk opladen door het object op de foto of het hologram te plaatsen en dit een tijdje te laten staan.

Heb je meer nodig zoals een remedie voor een diepgaande heling of behoefte aan nog meer tips? Van harte welkom voor een consult bij Wilka in Haarlem of bij Hanneke in Olst. Ook online helpen wij je graag verder, als je dat liever hebt.

Lichtgroet, Hanneke

1 gedachte over “als angst je drijfveer is”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLDutch